Wednesday, May 4, 2016

Organic 3 - Kirken den er et gammelt hus (2016) GATEWAY MUSICKombinationen af at være kirkeorganist og jazzorganist kan kombineres på mange måder. Man kan vælge at holde delene skarpt adskilt. Man kunne spille sumpet soul-jazz om natten og salmer i kirken om søndagen. Den nordjyske organist Niels Ole Sørensen blander det hele sammen og springer ud som fuldblods jazzet kirkeorganist. Han spiller kirkens salmer i et klassisk Hammondjazz set up, med guitar og trommer. Det modige, spændende og interessante ved denne plade er, at Niels Ole Sørensen ikke har været forfalden til at søge i en retning, hvor det er gospel og souljazz der tager over. Han bibeholder en stor del af salmernes væsen i udtrykket. Han er en dansk jazzmusiker der spiller danske salmer.

Det er ikke blues-Uffe Steen eller jazz-Uffe Steen der hersker under salmerne. Det er den blide, afstemte og følsomme Uffe, der tager kontakt med stemningen i nummeret. Når han spiller guitar på Nu falmer skoven trindt om land, kan man se bladene falde af træerne. Endnu en gang er det en fornøjelse at lytte til Uffe Steen. Trommeslageren Esben Bach er tro mod medspillerne og kan til tider blive lidt anonym.

Niels Ole Sørensen har tydeligvis arbejdet indgående med materialet inden han har besluttet sig for hvilken retning nummeret skal tage. Hil dig, Frelser og forsoner er gået i en fløjtevenlig happy-go-lucky stemning. Mens titelnummeret Kirken den er et gammelt hus er jazz, så selv husarerne er fornøjede. Sikre søndagshits som Du som har tændt millioner af stjerner og Vor Gud han er så fast en borg er også at finde på pladen. Organic 3 er jazz til kirken. Ind med Niels Oles Hammond-orgel i kirken. Så er der dømt swing, salmer og jazz.


Niels Ole Sørensen (organ)
Uffe Steen (guitar)
Esben Bach (drums)

01. O kom, o kom, Immanuel 3:21
02. Hil dig, Frelser og Forsoner 4:20
03. Gud, Du, Som Lyset Og Dagen Oplod 4:18
04. Lovsynger Herren, min mund og mit indre 4:03
05. Du, Som Har Tændt Millioner Af Stjerner 6:01
06. Op dog, Zion! ser du ej 3:56
07. Sov Sødt, Barnlille 4:25
08. Vor Gud han er så fast en borg 4:03
09. Nu Falmer Skoven Trindt Om Land 4:30
10. Kirken Den Er Et Gammelt Hus 6:24
11. Tænk, At Livet Koster Livet 2:42

BUY THIS ALBUM