Tuesday, May 31, 2016

Morten Ankarfeldt Lazy Travelers - Instantaneous (2016)




Bassisten Morten Ankarfeldt klar med yndlingskvartet, nyt album og releasekoncert d. 6.maj 

Den nydannede kvartet, Ankarfeldt's Lazy Travelers, med Morten Ankarfeldt i front, er nu klar med deres første plade, Instantanios, i starten af maj. Materialet er udelukkende ny musik og Ankarfeldt har inviteret tre af sine yndlingsmusikere med i kvartetten, nemlig de to blæsere Jakob Dinesen og Mads Hyhne samt Jeppe Gram på trommer. Kvartetten spiller deres første koncert sammen nogensinde i Kvarterhuset Amagerbro d. 6.maj. 

Når albummet Instantanios med Ankarfeldt's Lazy Travelers rammer gaden, er det et album som er komponeret ud fra øjeblikket, uden filter og forbehold. Morten Ankarfeldt forklarer:

”Det er et album, som titlen også hentyder til, der er skabt i øjeblikket og er et billeder på det intuitive. Musikken er indspillet i studiet efter ganske få gennemspilninger er optaget med alle musikere i det samme indspilningsrum, hvilket giver en intensitet og en oldschool sound – og desuden ingen mulighed for efterredigering.
Det har derigennem været min intention at give musikken en friskhed og en umiddelbarhed der forhåbentlig skinner igennem. ” 


Samlet et stærkt hold af jazzmusikere

Morten Ankarfeldt har længe gået og drømt om at lave et projekt sammen med sine yndlingsmusikere og fik chancen i 2015:

”Ankarfeldt's Lazy Travelers er et nyere projekt, men en konstellation og et line-up der i længere tid har ligget og boblet og ventet på igangsættelse. Mine tre yndlingsmusikere, som jeg har inviteret med i kvartetten, er hentet i den helt tunge og erfarne liga. Ganske få musikere har en fælles lyd som de to blæsere, Jakob Dinesen og Mads Hyhne. Musikken bevæger sig rundt i et moderne jazz landskab, farvet af alle de forskellige genre jeg i tidens løb har beskæftiget mig med.”

Morten Ankarfeldt er målrettet gået efter at komponere musikken netop til disse tre kreative og spændende musikere. Han har været fokusret på at skabe bedst mulig plads og rum til, at de med deres stærke personlige udtryk og spillestil, kunne spille hans musik på deres egen måde. Dette skaber også et rum for lytteren der inviteres til selv at fortolke musikken. Ankarfeldt tilføjer:

”Den akkordløse kvartet åbner for udtryksmulighederne i de musikalske rammer og giver med sin transparente lyd plads og luft til eftertænksomhed. Jeg har en klar ambition om at give lytteren en nem mulighed for at lægge egne følelser ind i musikken.”

Kvartetten holder releasekoncert d. 6.maj i Kvarterhuset Amagerbro, hvor der vil være verdenspremiere på den nykomponeret musik. Billetter kan købes her

Hvis du er interesseret i at læse mere om musikeren Morten Ankarfeldt og hans musikalske univers, så kan det findes http://www.ankarfeldt.com/ Hvis du vil læse mere om kvartetten Ankarfeldt's Lazy Travelers kan det findes. Read more...


Morten Ankarfeldt Website / Facebook

01. Blue See Through
02. Ofra Afro
03. Moochy Mood
04. Old News
05. Hymn to Hugo
06. Minor Identity
07. Dangerous Dave
08. Lazy Infinity
09. Grandpa's XL Blues

Morten Ankarfeldt - Upright Bass
Jakob Dinesen - Saxophone
Mads Hyhne - Trombone
Jeppe Gram - Drums

Recordet by Jesper Ankarfeldt
Mixed by Bjørn Gjessing
Mastered by Brian Mørk Hansen
Album cover:
Graphic design by Maria Tran Larsen
Picture by Matilde Haaning

BUY THIS ALBUM