Monday, November 21, 2016

Nathalie Loriers / Tineke Postma / Nicolas Thys - We Will Really Meet Again (W.E.R.F. RECORDS 2016)Weinig jazzartiesten zijn in eigen land zo geliefd als pianiste Nathalie Loriers. Sinds eind jaren ’90 groeide ze uit tot de ‘leading lady of Belgian jazz’. Niet alleen omwille van haar lyrische pianospel, maar evenzeer om haar muzikale veelzijdigheid en sterk compositorisch vermogen.

Voor De Werf Records nam ze intussen maar liefst vijf CD’s op, die allen bijzonder succesvol zijn gebleken bij zowel pers als publiek. Daarnaast nam ze deel aan diverse projecten, waarvan haar werk bij het internationaal geprezen Brussels Jazz Orchestra ongetwijfeld het meest bekend is.

In 2013 werd ze door het Waalse Gaume Festival uitgenodigd om een nieuw repertoire uit te werken met de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma. Het album 'Le Peuple Des Silencieux' (W.E.R.F.120) is de neerslag van dit fantastische concert. De klik tussen Tineke Postma en Nathalie Loriers deed hen voorzichtige plannen smeden om een studioplaat samen te maken. ‘We will really meet again’ (W.E.R.F.142) is hier de vrucht van!

Tineke Postma is één van de grootste exporthits van de Nederlandse jazz en wordt dan ook tot ver buiten de eigen landsgrenzen gelauwerd. Zo plaatste het gerenommeerde Amerikaanse jazztijdschrift Down Beat haar in 2012 op nummer 5 in hun "Rising Star"-ranglijst. Op de laatste International Jazzday speelde ze nog samen met Amerikaanse saxofonist Wayne Shorter in de Asembly Hall van de United Nations in New York. Verder mocht ze in eigen land reeds de prestigieuze Boy Edgar prijs in ontvangst nemen.

Voor deze nieuwe CD nemen de beide jazzladies bassist Nic Thys onder de arm, een internationaal klinkende naam en één van de meest gevraagde bassisten in België. Thys kent vele muzikale universums en weet deze invloeden subtiel in zijn muziek naar boven te laten komen. Op ‘We will really meet again’ neemt het drietal je mee op een meeslepende en melancholische reis.


01. Luiza
02. Everything We Need
03. Quietness
04. We Will Really Meet Again... or the Sadness of Losing a Brother (For Thierry)
05. Dançao
06. Remembering Lee
07. Take the Cake
08. And Then Comes Love
09. Fallen Walls
10. Oceans

NATHALIE LORIERS PIANO
TINEKE POSTMA SAX
NICOLAS THYS CONTRABAS